Claus per a superar el perfeccionisme

no perfectos

 Claus per a superar el perfeccionisme

Ara que tenim clar com és de perjudicial el perfeccionisme i com afecta nostre dolor crònic, tractarem de millorar-ho:

.             Serem imperfectes. Simplement abaixarem el llistó i tractarem de fer les coses mal, per a comprovar que no succeïx res. Si ens habituem a fer les coses un poc pitjor del que les fem podrem comprovar que també ens poden produir certa satisfacció i amb el temps es convertirà en molta satisfacció. Ex: “Si no netetge el bany cada dia no passa res, no agafem una infecció, ningú en casa es dóna compte, i tinc més temps per a fer alguna activitat d’oci que em siga gratificant”.

*Tasca per a casa: Esta setmana realitza alguna cosa mal a propòsit i analitza les seues conseqüències. Per ex., arriba tard a una cita, no faces el sopar un dia, etc.

.             L’efectivitat no es relaciona amb la satisfacció. Hi ha moltes activitats del dia a dia que ens produïxen molta satisfacció i que no requerixen cap habilitat. Per exemple: menjar-nos una taronja sucosa, passejar per la platja, etc. Quan estem aprenent a fer quelcom, i encara cometem molts errors podem sentir-nos molt satisfets per estar intentant-ho. Per exemple: quan aprenem a cuinar i fem nostra primera truita ens sap a glòria encara que estiga cremada o seca Hem sigut capaços de fer-la i això ja és un èxit!

.             El perfeccionisme no existix i no és possible. Et sentiràs millor i el teu autoestima augmentarà si acceptes els teus límits i et fixes uns objectius més abastables.

*Tasca per a casa: Mira a tu al voltant i observa els objectes i persones que et rodegen, tot pot millorar-se.

.             Hem de reforçar-nos (premiar-nos) pels èxits aconseguits, encara que siguen millorables i no picar-nos pel no aconseguit.

 

FUENTE:  

Guía Fibromialgia: Talleres Psicológicos.  (Alejandra Martín Fernández. Psicóloga de Avafi)

TRADUCCIÓN  A VALENCIANO:  Karmeta (original castellano en la GUÍA citada) :

Por Admin